Financiële rust 
door financieel inzicht

Financieel weerbaar belangrijk

Soms gebeurt er iets (onverwachts) waardoor je duidelijkheid wilt hebben over je financiële situatie. Denk aan ziek worden, ontslag, met pensioen gaan, voorkomen van schulden of zelf het stuur in handen nemen en alles goed regelen.

De Volksbank vindt financiële weerbaarheid belangrijk, dus ook voor jou als collega! Als werkgever bieden we jou daarom graag de mogelijkheid om je te laten begeleiden bij je financiële vragen.
Er zijn verschillende mogelijkheden:
Het inloopspreekuur voor je korte vragen
Workshops over specifieke onderwerpen om je laten inspireren
Financiële coaching is er voor jou als je 1 op 1 begeleiding nodig hebt over jouw financiële vragen. Bijvoorbeeld omdat je arbeidsongeschikt wordt, je geldproblemen hebt, je meer wilt weten over jouw pensioensituatie
Financieel inzicht mocht je de Volksbank verlaten vanwege een reorganisatie

Meedoen aan een online workshop over geld?

Workshop Slim met geld
28 september 2022 9:00 uur
Workshop Pensioen 
16 september 2022 9:00 uur
Workshop Financieel fit
14 september 9:00 uur

Liever 1 op 1 sparren over je geldvraag?

Ja, dat wil ik

Workshops

Laat je inspireren en krijg meer inzicht in één van de workshop over geld. Bijvoorbeeld over: “Pensioen”, “Slim omgaan met geld”, “Vermogen voor nu en later”.
Benieuwd? Lees meer

Financiële coaching

Voor medewerkers die zich zorgen maken over geldzaken is er individuele begeleiding mogelijk. Bijvoorbeeld omdat je arbeidsongeschikt wordt,
geldproblemen hebt, met pensioen wilt, of er iets gebeurd is waardoor jij vragen hebt over geldzaken.
Lees meer

Financieel inzicht bij ontslag

Er kan door de reorganisatie de komende tijd veel voor je veranderen. Of misschien verandert er helemaal niets. Wil jij meer weten wat dat voor jou
financieel betekent?
Ja, dat wil ik

Online spreekuur

Heb jij vragen over geld, maak je je zorgen, zie je mogelijkheden of wil weten waar voordeel te behalen is in jouw situatie. Dan kun je 30 minuten gratis sparren over jouw geldvragen.
Ja, dat wil ik

Dag! Ik ben Josien.

Ik raakte mijn baan kwijt tegelijk met een aantal collega’s. Wat ik zag, was veel financiële stress. Weinig overzicht en veel vragen. 
Wat ga ik zo direct verdienen?‘ ‘Kan ik blijven doen wat ik altijd deed?’ ‘Hoe hoog is de WW-uitkering?’ ‘Welke kosten worden hoger?’ ‘Hoe zit het met …..’ Dat gaf veel onrust en onzekerheid. 

Veel vragen en niet alleen over ontslag, maar ook over pensioen en  andere vraagstukken over geld. Vanaf 2016 specialiseerde ik me om mensen te begeleiden met geldvraagstukken.

Als financieel coach help ik jou met het inzicht krijgen wat het financieel betekent als je je baan (misschien) verliest, met pensioen wilt, arbeidsongeschikt wordt, je droomleven wilt leven of als er minder inkomen binnenkomt. In heldere en simpele taal krijg jij het inzicht in jouw financiële kruispunten. Dat geeft rust, inzicht en vooruitzicht. 
Dat wil jij toch ook!

Meer over mij weten? Check mijn Linkedin.

Dit zeggen je collega's

 • “De uitleg en de uitwerking van Josien geeft rust. Ik heb haar naam doorgegeven aan meerdere collega’s, dat zegt genoeg!”

  Ans

  “Het bieden van financieel inzicht in diverse scenario’s biedt enorm veel rust en helderheid. Ik geef dit ook aan collegae die in situaties zijn gekomen dat ze dreigen hun baan kwijt te raken.”

  Marcel

  “Het heeft me rust gebracht. Maar ook een beter inzicht in het financiële plaatje. Josien doet het goed en is duidelijk in de uitleg. Ze geeft vertrouwen.”

  Anoniem

 • “Josien, ik ben enorm te spreken over je financiële coaching. Je manier van aanpak is plain. Je hebt me zelfs je privé begrotingsformulier laten zien, dat zeer overzichtelijk is. Ik heb veel goede tips gekregen om ook op die manier mijn inkomsten- en uitgavenpatroon te verduidelijken. Het was best een klus mijn eigen administratie om te zetten. Uiteindelijk heeft me dat overzicht en rust gebracht. Ik vind je zeer empathisch en je voelde snel aan wat in mijn financiële situatie noodzakelijk was om geordendheid te krijgen.”

  Nanda

 • “Ik heb de workshop ‘inzicht bij ontslag’ gevolgd. Omdat er bij een ontslag een heleboel dingen op je afkomen waar je (ik in ieder geval) nooit eerder mee te maken hebt gehad, is het prettig dat je bij iemand een workshop volgt die je alles duidelijk en op een nuchtere manier kan uitleggen.
  De groep die de workshop volgde was behoorlijk groot en er kwamen heel veel vragen uit de zaal. Josien heeft het talent om ervoor te zorgen dat iedereen aan het eind van de workshop antwoord heeft op zijn of haar vragen. Ook geeft ze op een persoonlijke manier aandacht aan iedere vraag, en legt ze het nog eens uit als blijkt dat zaken toch niet helemaal duidelijk zijn.
  Wat ik zelf erg prettig vond, is dat ze aan je vraagt wat JOUW hulpvraag is. Ze vertelt geen vooropgesteld verhaal met aan het eind de mogelijkheid tot vragen stellen, maar geeft de workshop rondom de vragen die mensen hebben. Dit heeft als voordeel dat je echt naar huis gaat met antwoorden op vragen die je had.”

  Karin

 • “Josien heeft mij geholpen met het in kaart brengen van mijn huidige en toekomstige inkomsten en uitgaven. Door een reorganisatie raakte ik mijn baan kwijt en ik wilde als zelfstandig ondernemer verder. Dat doe je niet zomaar en daarvoor was een goed beeld van nu en de toekomst noodzakelijk.
  Samen hebben we dit overzicht gecreëerd en heeft Josien voor mij een zeer professioneel rapport samengesteld. Dit rapport bevat het overzicht maar ook een actielijst die aangeeft welke stappen ik nog kan ondernemen om geld te besparen.
  Josien is erg prettig om mee te werken en zeer duidelijk in haar instructies en voorstellen. Als je met haar gaat samenwerken kun je ervan op aan dat je precies weet waar je aan toe bent op financieel gebied. Dat slaapt toch een stuk rustiger!”

  Doenja

 • “Ik heb Josien leren kennen als iemand met heel veel kennis van zaken, zij heeft het vermogen lastige financiële vraagstukken op een manier uit te leggen dat je het echt gebruikt.”

  Anoniem

  “Josien, hartelijk dank voor je heldere en waardevolle workshop voor medewerker. Je hebt veel inzicht gegeven hoe slim om te gaan met de ontslagvergoeding na verlies van de baan. Tevens heb ik veel tips gekregen hoe je eenvoudig kunt besparen. Heel zinvol voor diegenen die het straks met iets minder inkomen moeten doen, maar eigenlijk voor iedereen heel handig.”

  Annemarie

  “Wat ontzettend fijn dat mijn werkgever mij financiële coaching gunt. Ik heb het inzicht nu en zo fijn dat het voor mij betaald werd.”

  Anoniem

eyepictureuserscalendar-fullscreencross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram