Workshop
Welk inkomen heb ik nodig?

Wat heb ik nodig aan inkomen?

Voor wie?

Werkgevers met medewerkers die hun baan kwijtraken en hen inzicht willen geven wat ze nodig hebben aan inkomen.

Herken je dit?

 • Je neemt afscheid van medewerkers.
 • Je medewerkers weten niet wat het financieel betekent als ze hun baan kwijtraken.
 • Je medewerkers zijn onzeker over het vinden van een nieuwe baan.
 • Je medewerkers weten niet wat ze nodig hebben aan inkomen.
 • Je medewerkers praten in de wandelgangen over het kwijtraken van hun baan.
 • Je gunt je medewerkers financieel inzicht.

Er komt een hoop op je medewerkers af. Dat geeft spanning. In de workshop gaan we aan de slag om de financiële stress te verlagen. We kijken wat er verandert aan de inkomsten- en ook aan de uitgavenkant. Specifiek bekijken we wat je medewerker aan inkomen nodig heeft. Heb je het inkomen dat je nu krijgt nodig of heb je ook voldoende aan iets minder of heb je zelfs meer nodig.

Vanzelfsprekend worden alle financiële vragen die bij de medewerkers leven besproken. Of het nu over de hypotheek gaat, wat je betaalt aan belasting of hoe hoog een WW-uitkering wordt. Het doel is dat iedereen een persoonlijk financieel overzicht krijgen..

Welke onderwerpen bespreken we?

 • Welke inkomsten en uitgaven gaan veranderen?
 • Welk inkomen heb ik nodig?
 • WW, wat betekent dat voor jou?
 • Kan ik eerder met pensioen gaan?
 • Kan ik een inkomensterugval opvangen?
 • Hoe kan ik slim meer geld overhouden?
 • In gesprek gaan met elkaar over geld

Wat levert het je medewerkers op?

De workshop is bedoeld om je medewerkers het inzicht te geven in wat ze nodig hebben aan inkomen, zodat ze een volgende stap kunnen zetten in hun loopbaan.

Tijdsduur

1 dagdeel

Kosten

De workshop wordt aangeboden bij werkgevers

Waar

Op locatie bij een werkgever

Groepsgrootte

minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers

Resultaat

Inzicht, overzicht en vooruitzicht

Josien heeft een talent voor geldzaken

Ik heb de workshop ‘slim omgaan met je ontslagvergoeding’ van Josien gevolgd, via m’n werkgever. Omdat er bij een ontslag een heleboel dingen op je afkomen waar je (ik in ieder geval) nooit eerder mee te maken hebt gehad, is het prettig dat je een workshop bij iemand volgt, die je alles duidelijk en op een nuchtere manier kan uitleggen.

De groep die de workshop volgde was behoorlijk groot en er kwamen heel veel vragen uit de zaal. Josien heeft het talent om ervoor te zorgen dat iedereen aan het eind van de workshop antwoord heeft op zijn of haar vragen. Ze heeft op een persoonlijke manier aandacht voor iedere vraag, en als blijkt dat zaken toch niet helemaal duidelijk zijn legt ze het nog een keer uit .

Wat ik zelf erg prettig vond, is dat ze aan je vraagt wat jouw hulpvraag is. Ze vertelt geen vooropgesteld verhaal met aan het eind de mogelijkheid tot vragen stellen, maar ze ontwikkelt haar workshop rondom de vragen die haar cursisten hebben. Dit heeft als voordeel dat je echt naar huis gaat met antwoorden op jouw vragen.

Ik heb Josien leren kennen als iemand met heel veel kennis van zaken. Zij heeft het vermogen lastige financiële vraagstukken op een manier uit te leggen zodat je het resultaat echt kunt gebruiken.

Karin Huibers

Meld je aan

Wat ontzettend leuk dat je mee gaat doen met één van de workshops. De workshop gaat je overzicht, rust en geld opleveren. Als je een bericht stuurt, neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Tot dan.

6 + 5 =