Workshop

Over je ontslagvergoeding

Wat kun je met je ontslagvergoeding?

Voor wie?

Werkgevers met medewerkers die hun baan kwijtraken en een ontslagvergoeding krijgen.

Herken je dit?

  • Je neemt afscheid van medewerkers.
  • Je medewerkers ontvangen een ontslagvergoeding.
  • Je medewerkers weten niet wat het financieel betekent als ze hun baan kwijtraken.
  • Je gunt je medewerkers financieel inzicht.

Er komt een hoop op je medewerkers af. Dat geeft spanning. In de workshop gaan we aan de slag om de financiële stress te verlagen. We kijken wat er verandert aan de inkomsten- én aan de uitgavenkant. Specifiek komen de mogelijkheden met de ontslagvergoeding aan bod. Vaak is de stelling: “Daar kun je niets meer mee!” Fiscaal gezien zijn de mogelijkheden inderdaad beperkt. Maar natuurlijk kun je nog van alles met de ontslagvergoeding. In deze workshop gaan we daar  creatief mee aan de slag. Vanzelfsprekend worden alle financiële vragen die bij de medewerkers leven besproken. Of het nu over de hypotheek gaat, wat je betaalt aan belasting of hoe hoog een WW-uitkering wordt. Het doel is dat iedereen een persoonlijk financieel overzicht krijgen.

Wat zijn de onderwerpen van de workshop?

• Welke inkomsten en uitgaven gaan veranderen? • Ontslagvergoeding en de fiscaliteiten. • Wat kun je met je ontslagvergoeding? • Hoe kan ik slim meer geld overhouden? • In gesprek gaan met elkaar over geldzaken.

Wat levert het je medewerkers op?

Iedere medewerker krijgt meer inzicht in zijn financiële situatie. Hij weet wat de mogelijkheden zijn met zijn ontslagvergoeding. Hij ervaart meer (financiële) rust.

Tijdsduur

1 dagdeel

Kosten

De workshop wordt aangeboden bij werkgevers.

Waar

Op locatie bij een werkgever.

Groepsgrootte

Minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers

Resultaat

Inzicht, overzicht en vooruitzicht

Josien heeft een talent voor geldzaken

Ik heb de workshop ‘slim omgaan met je ontslagvergoeding’ van Josien gevolgd, via m’n werkgever. Omdat er bij een ontslag een heleboel dingen op je afkomen waar je (ik in ieder geval) nooit eerder mee te maken hebt gehad, is het prettig dat je een workshop bij iemand volgt, die je alles duidelijk en op een nuchtere manier kan uitleggen. De groep die de workshop volgde was behoorlijk groot en er kwamen heel veel vragen uit de zaal. Josien heeft het talent om ervoor te zorgen dat iedereen aan het eind van de workshop antwoord heeft op zijn of haar vragen. Ze heeft op een persoonlijke manier aandacht voor iedere vraag, en als blijkt dat zaken toch niet helemaal duidelijk zijn legt ze het nog een keer uit . Wat ik zelf erg prettig vond, is dat ze aan je vraagt wat jouw hulpvraag is. Ze vertelt geen vooropgesteld verhaal met aan het eind de mogelijkheid tot vragen stellen, maar ze ontwikkelt haar workshop rondom de vragen die haar cursisten hebben. Dit heeft als voordeel dat je echt naar huis gaat met antwoorden op jouw vragen. Ik heb Josien leren kennen als iemand met heel veel kennis van zaken. Zij heeft het vermogen lastige financiële vraagstukken op een manier uit te leggen zodat je het resultaat echt kunt gebruiken.

Karin Huibers

Meld je aan

Wat ontzettend leuk dat je mee gaat doen met één van de workshops. De workshop gaat je overzicht, rust en geld opleveren. Als je een bericht stuurt, neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Tot dan.

13 + 6 =