Heb jij stress over geld?
Financiële coaching is dan echt iets voor jou!

Financiële coaching

De begeleiding helpt je bij het oplossen van jouw financiële vragen.
Zit jij te puzzelen met bijvoorbeeld één van de onderstaande vragen? Samen vinden we de oplossing!
Ik ben ziek, wat gebeurt er na 2 jaar ziek zijn?
Ik wil eigenlijk stoppen met werken en met pensioen, maar kan dat wel?
Ik heb aan het einde van mijn salaris, altijd nog een stuk maand over.
Ik ga scheiden, hoe ga ik het zo direct redden?
Ik maak mijn post niet meer open
Ik heb een hele andere vraag die mij geldstress oplevert

Dreigt er ontslag?

En zit je in de preventieve mobiliteitsfase of mobiliteitsfase? Dan heb je wellicht vragen over je geldzaken, zoals de WW, vertrekvergoeding, belasting betalen, toeslagen, pensioen, personeelscondities, e.d. 
Er zijn verschillende mogelijkheden om meer financieel inzicht te krijgen.

Meer weten?

Anoniem, vertrouwelijk en kosteloos voor jou!

Financiële weerbaarheid, daar staat de Volksbank voor, juist voor jou als medewerker. Financieel inzicht speelt daarbij een belangrijke rol. Voor medewerkers die geldproblemen hebben of in de problemen dreigen te komen, anders dan dreigend ontslag, biedt de Volksbank je financiële coaching aan.
Deze begeleiding is volledig anoniem én kosteloos voor jou. De informatie die jij deelt, wordt vertrouwelijk behandeld. De Volksbank en je leidinggevende weten niet dat jij begeleid wordt.

Jouw coach

In de begeleiding is er oog voor jou als persoon en voor je geldzaken. De begeleiding is maatwerk, want jij bent met jouw situatie uniek!

Mijn passie is jou het financieel te inzicht geven. Met als resultaat antwoorden op jouw vragen, zodat jij rust, ruimte en overzicht krijgt.

Heb jij behoefte aan hulp, omdat:

je ziek bent en (wellicht) arbeidsongeschikt wordt
je vragen hebt over of met pensioen gaan in jouw situatie mogelijk is
je antwoorden wilt vinden op jouw financiële vragen omdat je geldproblemen hebt
je gaat scheiden
je wilt kijken naar de mogelijkheden om uit de geldproblemen te komen en te blijven
je inzicht wil krijgen in de oorzaken van je geldproblemen, zodat je herhaling kunt voorkomen
je rustig wilt slapen zonder geldzorgen

Wat kun je verwachten?

Samen doorlopen we 4 stappen

Afspraak

 • Plan een afspraak in de online agenda voor een intakegesprek
 • Je ontvangt een bevestigingsmail
 • Check je Spambox als je geen mail hebt ontvangen.
Plan je afspraak!

Intakegesprek

 • We bespreken vertrouwelijk jouw situatie
 • We kijken samen op welk gebied je hulp nodig hebt
 • We maken jouw casus specifiek, om je gewenste doelen te behalen

Casus 

 • De begeleiding is kosteloos voor jou
 • De Volksbank hoeft niet te weten dat ik jou begeleid
 • Wel dient er een akkoord te komen voor de begeleiding
 • Ik leg jouw casus anoniem ter goedkeuring voor bij De Volksbank
 • Na akkoord gaan we samen aan de slag

Aan de slag

 • Je ontvangt een opdracht waarin het doel van de financiële coaching staat
 • De duur van de begeleiding verschilt per situatie
 • We gaan samen aan de slag op zoek naar de antwoorden
 • Als we klaar zijn, zijn we klaar
 • We ronden de begeleiding af of kijken voor andere hulp mocht dat nodig zijn

Dit zeggen je collega's

 • “De uitleg en de uitwerking van Josien geeft rust. Ik heb haar naam doorgegeven aan meerdere collega’s, dat zegt genoeg!”

  Ans

  “Het bieden van financieel inzicht in diverse scenario’s biedt enorm veel rust en helderheid. Ik geef dit ook aan collegae die in situaties zijn gekomen komen dat ze bedreigen hun baan kwijt te raken.”

  Marcel

  “Het heeft me rust gebracht. Maar ook een beter inzicht in het financiële plaatje. Josien doet het goed en is duidelijk in de uitleg. Ze geeft vertrouwen.”

  Anoniem

 • “Josien, ik ben enorm te spreken over je financiële coaching. Je manier van aanpak is plain. Je hebt me zelfs je privé begrotingsformulier laten zien, dat zeer overzichtelijk is. Ik heb veel goede tips gekregen om ook op die manier mijn inkomsten- en uitgavenpatroon te verduidelijken. Het was best een klus mijn eigen administratie om te zetten. Uiteindelijk heeft me dat overzicht en rust gebracht. Ik vind je zeer empathisch en je voelde snel aan wat in mijn financiële situatie noodzakelijk was om geordendheid te krijgen.”

  Nanda

 • “Ik heb de workshop ‘inzicht bij ontslag’ gevolgd. Omdat er bij een ontslag een heleboel dingen op je afkomen waar je (ik in ieder geval) nooit eerder mee te maken hebt gehad, is het prettig dat je bij iemand een workshop volgt die je alles duidelijk en op een nuchtere manier kan uitleggen.
  De groep die de workshop volgde was behoorlijk groot en er kwamen heel veel vragen uit de zaal. Josien heeft het talent om ervoor te zorgen dat iedereen aan het eind van de workshop antwoord heeft op zijn of haar vragen. Ook geeft ze op een persoonlijke manier aandacht aan iedere vraag, en legt ze het nog eens uit als blijkt dat zaken toch niet helemaal duidelijk zijn.
  Wat ik zelf erg prettig vond, is dat ze aan je vraagt wat JOUW hulpvraag is. Ze vertelt geen vooropgesteld verhaal met aan het eind de mogelijkheid tot vragen stellen, maar geeft de workshop rondom de vragen die mensen hebben. Dit heeft als voordeel dat je echt naar huis gaat met antwoorden op vragen die je had.”

  Karin

 • “Josien heeft mij geholpen met het in kaart brengen van mijn huidige en toekomstige inkomsten en uitgaven. Door een reorganisatie raakte ik mijn baan kwijt en ik wilde als zelfstandig ondernemer verder. Dat doe je niet zomaar en daarvoor was een goed beeld van nu en de toekomst noodzakelijk.
  Samen hebben we dit overzicht gecreëerd en heeft Josien voor mij een zeer professioneel rapport samengesteld. Dit rapport bevat het overzicht maar ook een actielijst die aangeeft welke stappen ik nog kan ondernemen om geld te besparen.
  Josien is erg prettig om mee te werken en zeer duidelijk in haar instructies en voorstellen. Als je met haar gaat samenwerken kun je ervan op aan dat je precies weet waar je aan toe bent op financieel gebied. Dat slaapt toch een stuk rustiger!”

  Doenja

 • “Ik heb Josien leren kennen als iemand met heel veel kennis van zaken, zij heeft het vermogen lastige financiële vraagstukken op een manier uit te leggen dat je het echt gebruikt.”

  Anoniem

  “Josien, hartelijk dank voor je heldere en waardevolle workshop voor medewerker. Je hebt veel inzicht gegeven hoe slim om te gaan met de ontslagvergoeding na verlies van de baan. Tevens heb ik veel tips gekregen hoe je eenvoudig kunt besparen. Heel zinvol voor diegenen die het straks met iets minder inkomen moeten doen, maar eigenlijk voor iedereen heel handig.”

  Annemarie

  “Wat ontzettend fijn dat mijn werkgever mij financiële coaching gunt. Ik heb het inzicht nu en zo fijn dat het voor mij betaald werd.”

  Anoniem

coguserscalendar-fullthumbs-upcross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram