Raak jij je baan kwijt en wil je weten wat dit financieel voor je betekent?

Ja, dat wil ik
Verlies jij je baan door Corona of een reorganisatie? Dat kan veel onzekerheid geven. En je zult vast ook vragen over je geldzaken hebben, zoals over de WW, vertrekvergoeding, belasting betalen, toeslagen, pensioen, personeelscondities, vangnet voor oudere werklozen e.d.

Hoe fijn is het als je inzicht hebt wat dit financieel voor je betekent? Dan ben je hier op de goede plek. Als ervaringsdeskundige en financieel expert help ik je graag, zodat jij inzicht krijgt in jouw situatie. Er zijn verschillende mogelijkheden om dat inzicht te krijgen, door:

1 op 1 begeleiding

1 op 1 gaan we in twee gesprekken aan de slag met jouw persoonlijke vragen. Daarna ontvang jij een uitgewerkt rapport toegespitst op jouw situatie.
Ja, dat wil ik

Online workshop

In circa 3 uur krijg je informatie over ontslag, ga je zelf aan de slag met je eigen situatie en kun je sparren met anderen. Aan het einde van de online workshop heb je een totaalbeeld wat vertrekken bij je werkgever financieel voor jou betekent.
Ja, dat wil ik

Online training

In deze online training ga je zelf aan de slag op het moment dat het jou het beste uitkomt.
Meer weten?

Ook ik ben mijn baan kwijt geraakt

Heel jammer vond ik dat. En ook het moment om opnieuw te kijken wat ik echt wil, waar word ik blij van en wat heb ik dan nodig aan inkomen. Een financieel vrij leven: daar word ik blij van. Dat betekende voor mij dat ik financieel inzicht nodig had, over bijvoorbeeld:

Welk inkomen heb ik nodig?
Hoe hoog is een WW-uitkering?
Wat kan ik met doen met mijn ontslagvergoeding?
Hoe kan ik mijn vaste lasten verlagen?
Heb ik nu alles in beeld of vergeet ik wat?
Meer weten over mij?

En ik niet alleen!

Ik sprak collega´s die ook ontslagen werden. Over geld, overtuigingen, hun dromen en ook over onzekerheden en angsten. Want het is niet niks als je je baan verliest.  

Samen keken we naar ‘financiële’ vragen en kwamen er antwoorden op de vragen. Dit gaf rust, overzicht en vooruitzicht.

Mijn puzzel was gelegd.

Ik wist wat ik wilde doen. Mensen financieel inzicht geven. Ik heb mijn stoute schoenen aangetrokken en ben voor mezelf begonnen, omdat:

Ik weet hoe het is om je baan kwijt te raken
Ik de financiële kennis heb
Ik het super leuk vind om mensen te helpen met vragen over geld

Heel blij en trots dat ik mijn hart heb gevolgd en ‘Financieel inzicht met Josien’ ben gestart!
Ik doe elke dag wat ik het liefste doe. Mensen helpen met het oplossen van geldvragen,
antwoorden geven op vragen die leven. En dat gun ik jou ook!

Dit zeggen anderen

 • “Het bieden van financieel inzicht in diverse scenario’s biedt enorm veel rust en helderheid. Ik geef dit ook aan collegae door die in situaties zijn gekomen dat ze dreigen hun baan kwijt te raken.”

  Marcel

  “Omdat er bij een ontslag een heleboel dingen op je afkomen waar je (ik in ieder geval) nooit eerder mee te maken hebt gehad, is het prettig dat je bij iemand een workshop volgt die je alles duidelijk en op een nuchtere manier kan uitleggen.“

  Karin

  “Josien vertelt geen vooropgesteld verhaal met aan het eind de mogelijkheid tot vragen stellen, maar geeft de workshop rondom de vragen die mensen hebben. Dit heeft als voordeel dat je echt naar huis gaat met antwoorden op de vragen die je had.”

  Anoniem

Persoonlijke vertrekscan

In de Persoonlijke vertrekscan ga je 1 op 1 aan de slag met het inzicht krijgen wat vertrekken bij je werkgever voor jou betekent. Je hebt twee gesprekken en ontvangt daarna een uitgewerkt rapport toegespitst op jouw situatie. Iedere situatie is uniek, daarom zoomen we in het eerste gesprek (circa 1,5 uur) in op welke vragen er bij jou spelen, denk aan:
De duur en de hoogte van de WW
De vertrekvergoeding (hoogte, mogelijkheden, belasting betalen, e.d.)
Impact op je pensioen
Impact op personeelsregelingen
Toeslagen
Sociaal vangnet
Inzicht in jouw financiële kruispunten
Vragen die bij jou spelen
In de eerste afspraak gaan we actief aan de slag. Jij logt in met je DigiD in verschillende systemen om informatie op te halen. We bekijken jouw financiële kruispunten. Want als je weet wat je inkomen wordt, wat de hoogte van de vertrekvergoeding is en wat je aan inkomen nodig hebt, weet je hoe je er voor staat. En dat geeft rust.

In het tweede gesprek bespreken we jouw situatie en ontvang je daarna je rapport.

Belangrijk om te weten is, dat wat besproken wordt vertrouwelijk is en niet gedeeld wordt met je werkgever.
Wat levert het je op?
Een persoonlijk totaalbeeld wat vertrekken bij je werkgever financieel voor jou betekent. En een rapport toegespitst op jouw situatie.
De kosten
De kosten voor de Persoonlijke vertrekscan bedragen € 725,- (inclusief BTW). 
Praktische zaken

De eerste afspraak plan je zelf via de agenda.

 • Kies een datum die bij jou past
 • De afspraak is online via ZOOM en duurt circa 1,5 uur.
 • Je ontvangt, na aanmelding, een mail met voorbereiding.
 • Check je Spambox als je geen mail hebt ontvangen.
Wil je even sparren of het iets voor jou is?
Graag bespreek ik met je of de Persoonlijke Vertrekscan antwoord geeft op jouw vragen. Plan hieronder een afspraak (30 minuten) in.

Plan je afspraak!

Leuk dat je aan de slag gaat! Kies een datum die bij jou past.

Workshop inzicht bij ontslag

Verlies jij je baan door Corona of een reorganisatie? Dat kan veel onzekerheid geven. En je zult vast ook vragen over je geldzaken hebben, zoals over de WW, vertrekvergoeding, belasting betalen, toeslagen, pensioen, personeelscondities, vangnet voor oudere werklozen e.d.
Hoe fijn is het als je inzicht hebt wat dit financieel voor je betekent? Wil jij daar meer over weten of stel je jezelf een van de onderstaande vragen? Dan is deze online workshop echt iets voor jou.
Hoe hoog wordt mijn WW uitkering en hoe lang krijg ik WW?
Hoe hoog is mijn vertrekvergoeding? Wat kan ik er mee?
Wat is de impact op mijn pensioen?
Is er een sociaal vangnet?
Ik ontvang toeslagen, verandert daar iets?
Heb ik alles in beeld of vergeet ik iets?
Kom ik wel rond straks?

Wat levert het je op?

Je gaat actief aan de slag met je eigen gegevens. Aan het einde van de workshop heb je een totaalbeeld wat vertrekken bij je werkgever financieel voor jou betekent.
Wat gaan we doen?
In de workshop ga je zelf actief aan de slag. 
En krijg je inzicht in:
 • de hoogte en duur van de WW uitkering
 • de verlengde WW (PAWW) hoe zit dat nu
 • wat er verandert er bij je pensioen
 • hoe hoog wordt de vertrekvergoeding
 • de vertrekvergoeding en belasting betalen
 • de mogelijkheden met je vertrekvergoeding
 • de impact op zaken zoals: de personeelscondities, toeslagen
 • hoe zit het sociale vangnet eruit
 • middelen van belasting hoe werkt dat
 • tips en tricks over hoe je meer geld kunt overhouden. Want alles wat je niet hoeft uit te geven, hoef je ook niet te verdienen

Vanzelfsprekend kun je de vragen stellen die bij jou spelen.

Praktische zaken
De workshop wordt meerdere keren per jaar gegeven. 
Via de agenda kun jij een datum kiezen die bij jou past.
 • De workshop is online via ZOOM en duurt circa 3 uur
 • Vanzelfsprekend houden we voldoende pauzes
 • Je ontvangt, na aanmelding, een mail met voorbereiding.
 • Check je Spambox als je geen mail hebt ontvangen
Kosten

De kosten voor de workshop zijn € 49,- inclusief BTW. Je ontvangt een factuur na je aanmelding.

Ik doe mee!

Kies een datum in de agenda die bij jou past en schrijf je in.

Online training

Wil jij zelf aan de slag op een moment dat het jou het beste uitkomt. Dan is de online training ‘Financieel inzicht bij ontslag’ echt iets voor jou. Alle onderwerpen komen online aan de orde.

Binnenkort live!

Praktische zaken
 • De online is 24/7 beschikbaar
 • Ga naar de online training
 • En starten maar
Kosten
De kosten voor de online training zijn € 47,- inclusief BTW.

Direct aan de slag?

Klik hier om direct te starten.
Plan je afspraak

Jouw coach

In de begeleiding is er oog voor jou als persoon en voor je geldzaken. De begeleiding is maatwerk, want jij bent met jouw situatie uniek!

Mijn passie is jou het financieel te inzicht geven met als resultaat antwoorden op jouw vragen. Zodat jij rust, ruimte en overzicht krijgt.

Gratis sessie

Heb jij financiële vragen die je graag wilt stellen, maar je weet niet waar je terecht kunt? Of wil je kijken of begeleiding jou helpt om financieel inzicht te krijgen?

Plan een afspraak in om 20 minuten gratis te sparren over jouw situatie.

Benieuwd wat ik nog meer aanbied?

Deel je ervaring:

[site_reviews_form]
[site_reviews_summary]

Wat anderen zeggen

Mensen die ik begeleid heb of die deel hebben genomen aan een workshop vertellen hier hoe het voor ze was.

[site_reviews pagination="ajax" count="10"]
pictureusersscreenchevron-downcross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram