Over mij

Wat ik iedereen gun is een financieel vrij leven!

Zelf de keuze maken waar jij je geld aan uitgeeft, vrij om te kiezen voor de baan die jij fantastisch vindt of lekker eerder stoppen met werken?!

Ik raakte mijn baan kwijt. Voor mij was dat het moment om opnieuw vast te stellen wat ik echt wil, wat ik nodig heb aan inkomen, waar ik echt blij van word. Een financieel vrij leven: daar word ik blij van. Dat betekende voor mij dat ik financieel inzicht nodig had.

Welk inkomen heb ik nodig? Hoe hoog is een WW-uitkering? Wat kan ik met doen met mijn ontslagvergoeding? Hoe kan ik mijn vaste lasten verlagen? En nog veel meer vragen kwamen op mij af. Pas nadat ik mijn eigen financiële puzzel had gelegd, had ik scherp in beeld wat ik nodig had. Zowel aan inkomen, als aan vrijheid. Ik stond zelf aan het stuur om de juiste keuze te maken in mijn werkgeluk.

Ik sprak met mijn excollega´s die ook hun baan waren kwijtgeraakt over geld, overtuigingen en hun dromen. Ook kwam hun angst ter sprake, want het is niet niks als je je baan verliest. Samen hebben we gekeken naar hun financiële vragen en die vervolgens samen beantwoord. Dit financiële inzicht bracht hen meer overzicht, meer rust en ook meer geld. En dat is wat ik jou ook gun!

Ook ik ben m'n baan kwijt geraakt.

Heel jammer vond ik dat. Maar het gaf me ook de mogelijkheid om na te denken over de volgende stap in mijn loopbaan. Waar word ik echt blij van?

Mijn oude werkgever had een super begeleidingstraject. Zelfinzicht, wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. Loopbaancoaching om mij te helpen van baan naar baan. Dit gaf mij mooie inzichten.

Maar het kriebelde! Ik wilde graag voor mezelf beginnen. Was dit dan hét moment? Ja dus!
Via mijn oude werkgever ben ik aan de slag gegaan met een ondernemerscoach. Het is mijn passie om mensen te helpen inzicht te krijgen in hun financiën. En hoe mooi is het om als ervaringsdeskundige, coach én financieel expert mensen te helpen die hun baan kwijtraken? Ik weet hoe het is.

Ik ben heel blij en trots dat ik ‘Financieel inzicht met Josien’ ben gestart!

Wat je ook over me wilt weten.

Jaren werkte ik bij banken en verzekeringsmaatschappijen. En in 2012 was ik één van de oprichters van Stichting Geldinzicht. Met veel plezier hebben we vanuit Geldinzicht mensen zelfredzaam gemaakt met geld. Met trots zijn de diensten van Geldinzicht overgedragen aan Nibud.

Omdat ik blij word van geld en mensen, heb ik mijn financiële diploma’s weer opgefrist. Met trots mag ik zeggen dat ik naast hypotheekadviseur nu ook pensioenadviseur, adviseur schadeverzekeringen particulier en adviseur consumptief krediet ben.

Omdat geldzaken vaak met de psyche te maken heeft. Wilde ik nog meer  kennis van de menskant. Daarom heb ik de opleiding voor Psychosociaal therapeut bij Psychodidact in Waalwijk gevolgd. Met Financieel inzicht met Josien sla ik een brug tussen mijn interesses en kwaliteiten.

Naast financieel coach ben ik de moeder van Stijn, de vriendin van Mark en de dochter van Henk en Jennie. Ik ben geboren en getogen in het oosten van het land en tijdens mijn studie naar Utrecht verhuisd. Ik vind het heerlijk om te reizen en nieuwe werelden te ontdekken. Wandelen, yoga en afspreken met vrienden maakt mij erg blij.

Mijn motto is: ‘Wie goed doet, goed ontmoet” en “Afspraak = afspraak”.