Goed werkgeverschap!

Gun je medewerkers financieel inzicht als ze hun baan kwijtraken.

Je moet afscheid nemen van één of meerdere medewerkers.

Vanwege een reorganisatie of een andere reden kan je medewerker zijn loopbaan niet bij jou voortzetten. Hij komt ongewild in een onzekere periode, die wellicht ook nieuwe kansen biedt. Iedereen zit daar anders in.
Het niet weten wat het financieel betekent geeft bij je medewerker vaak onzekerheid en onrust.

Wat betekent het verliezen van een baan voor je medewerker?

Medewerkers weten vaak niet wat de impact van hun ontslag is op de financiën. Help je je medewerker(s) met het verkrijgen van persoonlijk inzicht, loopbaancoaching en/of ondernemerscoaching?
Super!

Gun jij je medewerker(s) ook het financieel inzicht?

Ga nog een stap verder in goed werkgeverschap!

Je medewerker gaat vaak op zoek naar een nieuwe baan tegen minimaal hetzelfde salaris. Dat heeft hij nodig, denkt hij.
Maar is dat ook zo?

Als je medewerker vasthoudt aan een bepaald salaris, is hij minder flexibel en loopt hij soms mooie banen mis. Zonde! Door financieel inzicht weet je medewerker wat hij nodig heeft aan inkomen en dat geeft ruimte en rust.

Hoe mooi is het als jij je medewerker(s) financieel inzicht kan bieden?

Als je medewerker weet wat hij financieel nodig heeft, is er meer ruimte voor de volgende stap naar een passende nieuwe baan. Door dit inzicht heeft hij de vrijheid om te kiezen voor eigen werkgeluk, ook al is dit misschien tegen een lager salaris. Want met persoonlijk financieel inzicht weet hij dat het kan. Dat geeft rust.

De inkomstenkant is belangrijk, maar kijk ook naar de uitgavenkant. Want alles wat je niet uitgeeft, hoef je niet te verdienen. Zo simpel is het. Dus je hypotheek, verzekeringen, energierekening, andere kosten kunnen onderdeel zijn van jouw financieel inzicht.

Ik begeleid je medewerkers met het krijgen van dat financiële inzicht zodat zij weten wat het kwijtraken van hun baan betekent. Dit kan individueel door een persoonlijke vertrekscan te maken of door het geven van workshops in jouw bedrijf over wat je nodig hebt aan inkomen, over de mogelijkheden met de ontslagvergoeding of hoe je meer geld kunt overhouden. Heb je specifieke wensen?  Dan is een maatwerkoplossing iets voor jou.

Maatwerk

Heb je behoefte aan maatwerk met een persoonlijke benadering? Ik kom graag bij je langs om te kijken wat jouw wensen zijn ten aanzien van financieel inzicht voor jouw werknemers. Op maat maken we samen een programma dat aansluit bij jouw organisatie en medewerker(s).

Neem contact op met mij

3 + 14 =

Jouw vertrekscan

Samen kijken wat je baan kwijt raken voor jou betekent.

Workshops

Zelf aan de slag met jouw financieel inzicht.